Sunday, March 18, 2007

el-nino?

Semalam saya amik ujian Takaful Nasional, untuk jadi ejen takaful. Ni akibat pengaruh rakan sebaya la ni (Nazrah), hehe. Tapi setelah dipengaruhi dgn pelbagai hujah, ttg faedah yg diperolehi oleh peserta dan ejen takaful, sy pun berfikir, apa salahnya kan, bukan rugi pun.

So, kengkawan yg nak ambil takaful, contactla sy ye (promote la ni,eheh)

Klu org ajak sy masuk mlm, awal2 sy dah tolak. Takaful ni ada unsur tolong-menolong, sedekah dan melindungi, org2 yg ditimpa kemalangan dan kematioan. So sy fikir klu buat dpt juga tolong org di samping dpt rezki. Papepun sy tak berniat nk buat full time. Kecuali klu income dah mencecah RM5,000-RM10,000 (eceh).. Tak la, sy ingat nk pilih kerja yg sy suka, dan dpt kepuasan.

Hari ni Ahad, tgh buat projek ni tp rasa cam nak tulis blog, release tension and refreshing myself.
Hari ni cuaca panas betul, selalu sy buka tingkap, angin sepoi2 bahasa, nyamannya. kadang2 angin ala2 anak ribut oun ada sampai kertas2 berterbangan. Tapi harini panas betul, sy kene tutup tingkap n blind.. ada angin kipas je la. wakaka. Teringat lak blajar fluid dan SD, turbulent, transient and laminar flow, Biot no, 1000-3000.

Oh, baru je dpt sms dr my best friend, fatimah suhana yg sekarang ni jd tutor n buat master kt UM - medical biology. Best nyer dia. Katanya ada hal penting? Jumpa kt KLCC Rabu ni. Rindu nye kt Ana...

No comments: