Tuesday, April 3, 2007

Salam Maulidur Rasul

Friday, 30th March 07

Life have been very busy but spending time with my dearest + closest sisters @ uia, hidayah and khadijah (sayang kt korang sgt2,hehe) was a very refreshing + happy moment. After all, all works with no play makes jake a dull boy.

Where else did we go than dayah's feveret place ever. Like telling life-long stories, bercerita cam tak ingat dunia. Act they have many similarities with me that we are all IYC's women (book worms etc). hehe. Accordingly exchanging 'ideas', feelings and opinions, also valuable tips and advices,about Islam, about our 'preference' topics ... Well, girls talks after all. I think the place 'gamat' gak la ngan kitorang bertiga.

It was to celebrate djah b-day and my graduation. sob22.
Alhamdulillah...

....
Saturday, 31st March 07

Salam maulidur rasul, pasang nasyid + selawat ttg Rasul n ikut selawat. Seronoknya, harap satu hari nnt dpt jumpa Nabi yg begitu byk jasa dan pengorbanan utk Islam dan umat Islam, serta menyampaikan petunjuk...

Sbgai ummat Muhammad, kita patut membela agama, membela Allah dan Rasul. Klu ada org caci or kutuk nabi mcm german tu mmg bengang sgt la. Ye la, klu org kutuk mak ayah kita takke kita rasa nk belasah (ataupun mmg layak kene belasah) je org tu, tapi ni kutuk Nabi Muhammad yg lbh mulia dan lbh patut dikasihi dr diri sendiri dan ahli keluarga. MEMANG TAK PATUT!! Memang kita patut protest kuat22!!! Sesuka hati diorg je nk kutuk (bengang1000X)

"Dan Kami tidak mengutus engkau Muhammad kecuali membawa rahmat bagi seluruh alam" (Al-Anbiya' :107)

Marilah kita sama2 berselawat dan memuji Nabi Muhammad saw...

MUHAMMAD YA RASULULLAH (FarEast)

Rabbi solli a'la toha
Muhammad al-mustofa
Wa 'ala alihi wasahbihi ajma'in

Duhai kekasih, ya Rasulullah..
Engkaulah laksana bulan purmana
Membawa cahaya sinar gemilang
Utk faedah hidup manusia

Ya Rasulullah, ya habiballah
Ya Rasulullah, ya sofialllah

Mulia akhlakmu, ya Rasullullah
Tinggi akhlakmu, mulia pekerti
Jasamu tetap di sanubari
Jadi sebutan sehingga kini..

Masa dulu, masa tgk cite Back to the Future, sy ingat klu betul ada mesin blk ke zaman dulu rasa nk kembali ke zaman Rasulullah leh jumpa Nabi...

Hehe, maybe ada org kata sy ni bidaah ke apa, tp klu penyanyi2 kt tv tu dok puja kekasih dia takde org pun salahkn. So salah ke klu beria2 ckp pasal Nabi sendiri yg sgt2 mulia di sisi Allah... pk2kanlah

Alamaks sori klu emo sgt.. (maslina yg dramatik) isk2

.....
Sunday, 1st April 07

Kunci bilik hilang.. puas cari setiap penjuru, aduhai...
Pastu lampu bilik rosak, takleh on. Gelapla, aduhai..
Tak dpt study sbb pening kepala sgt. aduhai...
Sabarlah maslina..
tak dpt study, selawat byk2 sampai tertido, semoga hilang pening kepala..

....
Monday, 2nd April 07

Bgn pagi dah tak pening.. Kene makan dulu baru leh study...
Lepas report kerosakan, pg library, jumpa kak eda (x-ihsan) yg buat master tgh tunggu husband dia abg husaini (x-ihsan jg) dr maran. She's 3 months pregnant now. Dptla tumpang pg library takyah jln jauh2 bw buku byk2.. Alhamdulillah :)

Balik2 lampu dah ok, terang benderang bilik I.. cepatnya kakak technician UIA ni.. Alhamdulillah lg :)

My roommate atiyya gave me balloon wrote "I Love U", alamak terharu sgt2. Haritu dia bg coklat. Tak sempat lg nk balas.. rasa cam nk nangis, sob22. Thanks tiyya!
Syukur..

Ya Allah, aku ini hamba yg lemah, ampunkn dosa2ku, berilah kekuatan dan petunjuk-Mu Ya Allah...

No comments: